[Groep B] Uitslag Argentinië - Zuid-Korea

Argentinië heeft ook zijn tweede wedstrijd op het WK gewonnen. Zuid-Korea werd met 4-1 verslagen waardoor de Zuid-Amerikanen zo goed als zeker zijn van de tweede ronde.

In de beginfase van de wedstrijd waren het de Argentijnen die het meesten in balbezit waren. Het tempo was echter nog laag en echte kansen waren er nog niet. In de zestiende minuut kwam Argentinië op voorsprong. Park Chu-Young kreeg de bal na een vrije trap van Lionel Messi tegen zijn scheenbeen in het strafschopgebied en zette daarmee zijn keeper op het verkeerde been. Zuid-Korea reageerde meteen met een pegel vanaf respectabele afstand maar doelman Romero kende daar geen problemen mee.

In de 27e minuut was het Tévez die een kans op de 2-0 had. Zijn loeiharde vrije trap ging echter net over het Zuid-Koreaanse doel. De Argentijnen waren duidelijk de betere ploeg en in de 32e minuut scoorde Higuain de 2-0. Rodriguez dropte een hoge bal in het 16 metergebied en aan de tweede paal kon de vrijstaande Higuain de bal binnen koppen. In de 40e minuut was het bijna 3-0 toen Di Maria de reflexen van doelman Jung testte. Op slag van rust bracht Zuid-Korea nog wat spanning in de wedstrijd terug. Door een grote verdedigingsfout van Demichelis wist Lee Chung-yong de 2-1 te scoren. Dit was ook de ruststand.

De Argentijnen begonnen goed aan de tweede helft. Ze stormden al meteen naar voren, een schot van Messi werd afgeblokt. Yeom Ki-Hun had de 2-2 op zijn schoenen, maar hij schoot net naast. Argentinië speelde in de eerste twintig minuten van de tweede helft een stuk minder, Zuid-Korea kreeg op bepaalde momenten vleugels maar Romero werd nog niet erg op de proef gesteld. In de 76e minuut kwamen de Argentijnen op 3-1. Lionel Messi liep vriend en vijand voorbij, trapte eerst op Jung, dan op de paal en in de rebound maakte Higuain er aan de tweede paal 3-1 van.

Niet lang na de 3-1 werd het 4-1. Messi wipte de bal naar Agüero, die de bal voortrok tot bij Higuain. De spits van Real Madrid knikte zijn derde doelpunt tegen het touw. De Argentijnen leken het daarna wel genoeg te vinden en speelde de wedstrijd rustig uit.

Argentinië

4 - 1

Zuid-Korea

16' Park Chu-Young e.d.
 33' Higuain
 76' Higuain
 80' Higuain
   45+1' Lee Chung-yong

Gele kaart: Mascherano, Gutiérrez, Heinze, (Argentinië), Yeom Ki-hun, Lee Chung-yong, (Zuid-Korea)