[Groep B] Uitslag Griekenland - Nigeria

Griekenland heeft haar eerste wedstrijd op een WK ooit gewonnen. In Groep B was de ploeg van bondscoach Otto Rehhagel met 2-1 te sterk voor Nigeria. Hierdoor behouden de Grieken na het eerdere verlies tegen Zuid-Korea de kans om de tweede ronde te halen.

Voor het tweede duel op het WK had de Nigeriaanse coach Lars Lagerbäck een plaats in de basiself ingeruimd voor Kalu Uche en Peter Odemwingie, waardoor Victor Obinna en Chinede Obasi op de bank plaats moesten nemen. Aan de andere zijde had de Griekse coach Rehhagel Sotirios Kyrgiakos, Dimitrios Salpigidis en Sokratis Papastathopoulos ten koste van Georgios Seitaridis, Angelos Charisteas en Georgios Samaras opgesteld.

Het duel was het eerste kwartier slecht, maar won daarna aan aantrekkingskracht. Uche nam van 35 meter afstand een vrije trap die door doelman Alexandros Tzorvas niet goed beoordeeld werd. Hij ging uit van een kopbal van Odemwingie, maar hij miste de bal, waarna de bal in de goal verdween. Hierna domineerde Nigeria de wedstrijd zonder echt grote kansen te krijgen.

Griekenland werd geholpen door een domme overtreding van de Nigeriaan Kaita. De Oud-Spartaan trapte licht na bij een uitlokking door Vassilios Torosidis. Hij kreeg de rode kaart, waarna het spelbeeld van de wedstrijd kantelde. Rehhagel bracht meteen Samaras in het veld om meer aanvallende impulsen te krijgen. De Grieken waren plotseling volop in het offensief en kregen enkele goede kansen. Vlak voor rust loste Salpingidis een schot dat van richting werd veranderd en daardoor door keeper Enyeama niet meer tegen te houden was.

Na rust keken beide ploegen de kat uit de boom, maar daarna brandde de strijd wederom los. Gekas had een goede mogelijkheid waarbij Enyeama redding bracht. In de tegenstoot hadden zowel Odemwingie als Obasi moeten scoren, maar zij verzuimden dit te doen.

De Grieken werden hierdoor wakker en begonnen te drukken met als doel de 2-1 op het bord te zetten. Samaras zag zijn kopbal knap door Enyeama gepareerd worden en ook enkele van zijn teamgenoten hadden geen succes. Twintig minuten voor tijd had de Nigeriaanse doelman geen afdoende antwoord op het schot Tziolis, waarna Torosidis kon scoren. Daarna was Nigeria niet meer in staat om nog iets aan de stand te veranderen.