[Groep A] Uitslag Frankrijk - Mexico

Mexico heeft voor een daverende verrassing weten te zorgen door in Polokwane met 2-0 van Frankrijk te winnen. De vice-wereldkampioen lijkt daarmee te zijn uitgeschakeld voor verdere deelname aan dit WK. Alleen een wonder kan de Fransen nog redden in de laatste speelronde van de groepsfase.

De Franse bondscoach Domenech had door één wijziging gehoopt op wat meer kracht in de aanval. De oefenmeester besloot Malouda te laten spelen en Gourcuff op de bank te laten plaatsnemen. Echte kansen leverde dit echter niet op. De Mexicanen daarentegen kwamen regelmatig gevaarlijk voor het doel van de Fransen. Het elftal, met drie Eredivisiespelers, kreeg kansen via Salcido, Vela en Franco maar telkens gebeurde er iets waardoor de bal niet in het net verdween.

Na een twintigtal minuten in de tweede helft was het dan wel raak. De komst van Hernández en Blanco betekende een nog sterker Mexico en dat resulteerde in een doelpunt. Eén combinatie bleek dodelijk te zijn voor de verdediging van de Fransen. Márquez zette Hernández vrij voor Lloris en die faalde niet. Even later werd Barrera gevloerd door Abidal in het strafschopgebied en Blanco wist dit buitenkansje eveneens te benutten en daarmee de Mexicanen naar de overwinning te schieten.