[Groep D] Uitslag Duitsland - Servië

Duitsland heeft zojuist zijn tweede groepswedstrijd op het WK verloren. Onze Oosterburen gingen met 0-1 ten onder tegen Servië.

Servië haalde als eerste de zestien van zijn tegenstander. Vanaf de rechterflank waaide de bal voor de Duitse goal, maar Zigic kon weinig aanvangen met de bal. In de zevende minuut kreeg Duitsland de eerste grote kans van de wedstrijd. Podolski nam een afvallende bal op zijn linker maar zijn knal ging een metertje naast. Krasic sneed in de elfde minuut vanaf rechts de zestien binnen en lepelde de bal op de voet van Ninkovic. De speler van Dinamo Kiev knalde ver over.

Krasic zorgde telkens hij aan de bal kwam voor onrust in de Duitse defensie. Servië was lange tijd de betere ploeg maar Duitsland leek weer te komen opzetten. In de 37e minuut kwam er echter een kentering in de wedstrijd toen Miroslav Klose zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg en de Duitsers met tien man verder moesten. Nog geen minuut later was het Servië dat op voorsprong kwam. Krasic schilderde de bal vanaf rechts op het hoofd van Zigic, die aan de tweede paal tot bij Jovanovic kopte. De spits tikte de bal van dichtbij voorbij Neuer. Vlak voor rust kreeg Duitsland de kans op de gelijkmaker. Stojkovic bokste een corner in de voeten van Khedira, die van dichtbij staalhard op de lat schoot. De rebound van Müller werd vervolgens van de lijn gehaald.

De eerste kans in de tweede helft was voor de Duitsers.  Lahm stuurde Schweinsteiger met een bal door het centrum. De middenvelder van Bayern kon de bal niet controleren. In de rebound probeerde Müller Stojkovic te verrassen met een geplaatste bal, maar de Servische keeper was alert. Ondanks dat ze met een man minder speelde, veerde Duitsland op. Özil speelde Podolski vrij maar die knalde de bal in het zijnet. Even daarna kreeg Duitsland een strafschop na hands van Zigic. Podolski nam de penalty maar de bal werd gestopt door doelman Stojkovic die de goede hoek koos.

In de 77e minuut kwam Duitsland opnieuw goed weg toen Zigic op de lat kopte. De boomlange spits nam nauwelijks deel aan het spel, maar was in de zestien wel aartsgevaarlijk. Niet lang daarna speelde Zigic Kacar vrij met een kopballetje maar de bal ging over het Duitse doel. Duitsland zette alles op alles om er alsnog een punt uit te slepen maar ze konden niet meer. De Serviërs speelden daarom de wedstrijd rustig uit.