[Groep C] Uitslag Slovenië - Verenigde Staten

De wedstrijd tussen Slovenië en de Verenigde Staten in groep C is verrassend geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Beide landen schieten hier echter niet veel mee op.

Meteen nadat de wedstrijd was begonnen ging het al los. In de eerste minuut werd Ljubijankic door Dempsey met een elleboog uit het veld gekegeld. Gelukkig voor de Slovenen kon hij na een korte medische pauze zich weer in het veld nestelen. De eerste tien minuten verliepen verder zonder grote kansen. Het spel golfde op en neer, maar veel verder dan het strafschopgebied kwamen beide ploegen niet.

Vanaf de dertiende minuut was het hek van de dam. Sloveen Birsa wist de score te openen met een schot van grote afstand. Keeper Tim Howard kon alleen maar toekijken hoe de bal langs zijn oren suisde. Nadat de VS had afgetrapt en een vrije trap hadden versierd was er een grote kans aan andere zijde, alleen keeper Handanovic wist een goal te voorkomen. In het eerste halfuur was het alleen nog Birsa die met een vrije trap van veertig meter afstand nog voor een aardig gevaar wist te zorgen.

In het vervolg van de eerste helft was het vooral Amerika dat kwam met kansen. Enkele keren vanuit een standaardsituatie, maar ook vanuit een goed gecombineerde aanval. Na een salvo aan aanvallen viel de goal aan de andere kant in het Amerikaanse doel. Via een snelle uitbraak scoorde Ljubijankic de tweede treffer voor de Slovenen.

In de tweede helft startte de VS als een duveltje uit een doosje. Sterspeler Landon Donovan wist in de 48ste minuut de bal in het dak van het doel te jassen. Na de 2-1 ging de VS op zoek naar de gelijkmaker maar deze bleef uit. Na een goede vrije trap van Donovan werd er weer een grote kans van Altidore in de kiem gesmoord door de Sloveense keeper.

Bradley schoot na 82 minuten dan de verlossende gelijkmaker binnen. Na een chaotische aanval kwam de bal voor de voeten van Bradley en deze wist al vallend het doel te treffen. De scheidsrechter wist de aandacht op zich te vestigen door een aantal discutabele gele kaarten en vrije trappen toe te kennen. Vlak na de gelijkmaker scoorde Edu ook nog de 2-3, alleen stond hij volgens de scheidsrechter buitenspel, dus werd de goal weer afgekeurd. Na een aardige kans van Slovenië in de 89ste minuut bleef de wedstrijd dus steken op een 2-2 gelijkspel.