[Groep E] Uitslag Kameroen - Denemarken

Denemarken heeft zijn eerste overwinning op dit WK geboekt. Kameroen werd met 2-1 geklopt. Door de zege van de Denen is Nederland nu zeker van een plek in de achtste finales.

In Pretoria was de eerste kans voor de Denen. Rommedahl, die de hele wedstrijd sterk speelde, schoot echter over. Het was echter Kameroen dat al snel in de wedstrijd op voorsprong kwam. Christian Poulsen ging helemaal in de fout en leverde de bal in bij Emana, die vervolgens de bal aan Eto'o gaf. Die kon vervolgens de bal simpel inschieten. Daarna ging het spel over en weer en kregen beide ploegen nog grote kansen, waarvan er één leidde tot de gelijkmaker. Met een dieptepass over ongeveer 40 meter stuurde Kjaer Rommedahl de diepte in, die kon voorzetten op Bendtner. De spits liet die kans niet liggen.

Nog voor rust kreeg Denemarken een grote kans om op voorsprong te komen. Tommason zag zijn inzet echter geblokkeerd door Bassong. Direct daarna kreeg Kameroen een grote kans na wederom slecht verdedigen van de Denen. Eto'o trof nu slechts de paal. Ook na rust bleven beide ploegen actief op zoek naar de winst. Het was de uitblinkende Rommedahl die de hoofdrol opeiste. Hij kapte Makoun uit en schoot vervolgens met links raak.

Ook met de voorsprong op zak bleven de Denen op zoek naar doelpunten. Tomasson kreeg wederom een goede kans, maar keeper Hamidou lag nu in de weg. Kameroen bracht verse spitsen in de hoop de achterstand weg te werken. De kansen voor onder meer Song en Idrissou leverden niks op. Daarmee pakte Denemarken de zege en blijft zo zicht houden op de volgende ronde. Voor Kameroen zit het toernooi er na het duel met Nederland op.

Kameroen

1-2

Denemarken

10' Eto'o     33' Bendtner