[Groep F] Uitslag Italië - Nieuw Zeeland

Wederom heeft een klein land voor een verrassing kunnen zorgen. Nieuw-Zeeland wist wereldkampioen Italië op een gelijkspel te houden nadat zij zelfs op voorsprong wisten te komen. In Nelspruit werd het 1-1 wat voor beide ploegen weinig voordelen bood.

Nieuw-Zeeland kwam in de eerste helft zeer verrassend na zeven minuten al met 0-1 voor dankzij een snelle goal van Smeltz. Italië zette na de goal steeds meer druk. Dit resulteerde in een penalty nadat Daniele de Rossi in het strafschopgebied zich liet vallen. Aanvaller Iaquinta faalde niet vanaf de penaltystip en wist Italië zo weer langs Nieuw-Zeeland te schieten.

Na de gelijkmaker was het vooral Italië dat kansen creeërde en was het wachten op de voorsprong van de Italianen, de voorsprong die in de eerste helft niet tot stand kon komen. In de tweede helft veranderde het beeld nauwelijks, Italië bleef druk zetten op het doel van de Nieuw-Zeelanders en wisten zo enkele kansen te creeëren. Nieuw-Zeeland werd beperkt tot verdedigen en enkele moeizame uitbraken. Echt lastig kreeg de verdediging van de Italianen het nimmer.

Ook de Italianen konden maar geen doel treffen, ze zochten steeds naar de opening in de hechte verdediging maar kregen deze niet gevonden. Als er al een aanvaller werd gevonden werd deze meteen aangepakt door 3 verdedigers. Dit maakte scoren bijna onmogelijk. In de 62ste minuut nam ex-Roda speler Ivan Vicelich de bal vol op de slof, zijn loeihard schot ging echter net naast het Italiaanse doel. Na deze actie was het weer de beurt aan Italië dat een serie kansen kreeg, wat resulteerde in een droog schot van Montolivo, wat zeer fraai gered werd door keeper Paston.

Ondanks het salvo aan aanvallen van Italië bleef kwamen ze niet tot scoren en wist Wood nog een schot richting doel te plaatsen, maar het schot ging net naast. Na deze kans bleef het relatief rustig in het Mbombela Stadion en bleef de wedstrijd steken op 1-1 gelijkspel.