[Groep G] Uitslag Brazilië - Ivoorkust

Brazilië is er in geslaagd om ook het tweede duel op het WK voetbal te winnen. De ploeg van bondscoach Dunga, dat de wedstrijd overigens met tien man beëindigde, was met 3-1 te sterk voor Ivoorkust

Bondscoach Dunga van Brazilië wijzigde voorafgaand aan zijn tweede duel in groep G niets aan zijn opstelling, waardoor dezelfde elf spelers in de basis stonden. Bij Ivoorkust stond Didier Drogba in de basis. Hij vormde samen met Salomon Kalou en Aruna Dindane de voorhoede. Ook Cheik Tioté, speler van FC Twente, deed vanaf het begin mee.

Ivoorkust begon het duel in Soccer City in Johannesburg, maar Brazilië leverde aan de hand van Robinho meteen een visitekaartje af. Het schot zeilde maar net over het doel van Boubacar Barry. Toch waren het de Ivorianen, die de meeste aanvallende intenties toonden. Daardoor speelde de beginfase van het duel zich vooral op de helft van de Brazilianen af. De enige kansen in het eerste kwartier van de wedstrijd waren afkomstig van Drogba (schot) en Salomon Kalou (kopbal).

Brazilië was via Gilberto Silva, en in de rebound Robinho, gevaarlijk. Kolo Touré bleef echter bij de les en voorkwam erger. Toch was het A Seleção, dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Luis Fabiano had maar een klein gaatje nodig en zette zijn ploeg vervolgens op voorsprong. Na het doelpunt lieten de Brazilianen goed positiespel zien en was het wachten op een gaatje in de defensie van de Afrikaanse opponent.

In de 37e minuut brak Brazilië via Luis Fabiano uit, maar deze counter werd al snel onschadelijk gemaakt. In de tegenstoot kon ook Ivoorkust geen potten breken. Het Afrikaanse land kreeg via Emmanuel Eboué, maar deze werd door Júlio César onschadelijk gemaakt. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor Brazilië met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Vijf minuten na rust gooide Luis Fabiano het duel op slot door zijn tweede van de wedstrijd te maken. De aanvaller passeerde twee verdedigers van Ivoorkust en werkte solide af. Kort daarna kreeg Drogba een goede kopkans, maar deze actie bezorgde de keeper van Brazilië nauwelijks werk.

Na een uur voetbal kreeg Kaká een enorme kans, maar schoot op de handen van Barry. Vlak daarna was het alsnog 3-0. Deze keer was het Elano die zijn land nog beter in het zadel hielp en verschalkte de doelman van Ivoorkust. Vijf minuten later moest de onfortuinlijke speler van Galatasaray, nadat Tioté in een duel op zijn been was gaan staan, het veld geblesseerd verlaten.

Romaric liet, na zijn entree op het veld, gelijk zien dat hij er was en waagde een poging. De bal kwam echter op de vuisten van keeper Júlio César terecht. Toch wist Ivoorkust uiteindelijk een tegentreffer te maken. Een counter van Romaric zorgde ervoor, dat Drogba uiteindelijk in stelling werd gebracht en kon scoren. Aanvankelijk leek het buitenspel te zijn, maar de grensrechter van dienst stond prima op te letten.

In de laatste tien minuten werd het wat onvriendelijk en gingen Kaká en Tioté op de bon. Vlak daarna was er een opstootje, waarbij onder meer Kaká was betrokken. De speler van Real Madrid kreeg prompt zijn tweede gele kaart en kon inrukken. In het resterende deel waren er nog wel kansjes, maar werd er niet meer gescoord.