[Groep H] Uitslag Chili - Zwitserland

Opnieuw heeft Chili een overwinning weten te boeken op het WK in Zuid-Afrika. De Zuid-Amerikanen versloegen in Port Elizabeth Zwitserland met 1-0. Zwitserland versloeg in zijn eerste wedstrijd nog verrassend Europees Kampioen Spanje met 1-0.

De gehele wedstrijd was het vooral Chili dat wilde voetballen. Met fris ogend voetbal bleef de eerste goal verbazingwekkend lang uit. Pas vlak voor rust kregen de Zuid-Amerikanen via Suazo en Sánchez de eerste kansen. Op dat moment speelde het Zwitserse elftal al met tien man. De slecht fluitende scheidsrechter besloot Behrami het veld af te sturen na iets wat op een elleboogstoot leek. Een herhaling liet al snel zien dat de rode kaart onterecht was.

In de tweede helft was het Chili dat verfrissend speelde. Vol op de aanval en al snel leek dat zijn vruchten af te werpen. Sánchez scoorde en vierde een feestje maar het doelpunt werd afgekeurd doordat hij buitenspel stond. Een kwartier voor tijd was het dan uiteindelijk raak voor de Chilenen via Gonzalez. Hij kon op een voorzet van Paredes raak koppen. Nog een aantal maal waren het de Zwitsers die goed wegkwamen bij counters van de Chilenen. Vlak voor tijd was het bijna Zwitserland nog dat een punt wist te stelen maar Derdiyok schoot de bal net naast.