[Groep B] Uitslag Nigeria - Zuid-Korea

Zuid-Korea is doorgedrongen tot de achtste finales van het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Aziaten speelden gelijk tegen Nigeria (2-2). Argentinië won echter van Griekenland, waardoor de Zuid-Koreanen alsnog door zijn.

Nigeria begon goed aan de wedstrijd tegen Zuid-Korea, die gewonnen moest worden. In de twaalfde minuut zette Uche zijn land op voorsprong, nadat verdediger Cha Doo-ri een fout maakte. Niet veel later dacht diezelfde Uche ook de tweede Nigeriaanse treffer te maken. Zijn schot belandde echter op de paal.

Het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. Lee Jung-soo wilde middels een kopbal scoren, maar raakte de bal niet. Via zijn been kwam het object alsnog in het doel terecht. Na de theepauze kwam Zuid-Korea zelfs op voorsprong, omdat Park Chu-young een vrije trap verzilverde.

Zuid-Korea leek in het vervolg op rozen te zitten, maar maakte vooral een nerveuze indruk. Beide ploegen maakten veel fouten, wat overigens ten goede kwam aan de amusementswaarde. Zo miste Yakubu een enorme kans door van dichtbij een leeg doel te missen. Twee minuten later kreeg de Nigeriaan weer een kans. Deze keer lag de bal op de stip en maakte hij geen fout.

Martins en Obinna (twee keer) waren dichtbij een derde Koreaanse treffer, maar dat doelpunt werd niet meer gemaakt.


Nigeria

2 - 2

Zuid-Korea

 12' Uche
 69' Yakubu(pen)
   38' Lee Jung-soo
 49' Park Chu-young
 
 Gele kaart: Enyeama, Obasi, Ayila, (Nigeria), Kim nam-il, (Zuid-Korea)
 
Stadion:  Moses Mabhida Stadion (Durban),
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Benquerença (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Enyeama
Odiah
Yobo(Echiejile/46')
Shittu
Afolabi
Obasi
Ayila
Kanu (Martins/57')
Etuhu
Uche
Yakubu (Obinna/70')
  Jung Sung-ryong
Cha Doo-ri
Cho Yong-hyung
Lee Jung-soo
Lee Young-pyo
Lee Chung-yong
Ki Sung-yueng (Kim Jae-sung/87)
Park Ji-sung
Kim Jung-woo
Yeom Ki-hun (Kim Nam-il/64)
Park Chu-young (Kim Dong-yin/90+2)