[Groep C] Uitslag Verenigde Staten - Algerije

Verenigde Staten heeft zich op het nippertje voor de volgende ronde van het WK geplaatst. In de slotfase van de wedstrijd tegen Algerije zorgde Donovan voor de beslissing door het enige doepunt van de wedstrijd te scoren.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Algerije. DeMerit ging de mist in waardoor Djebbour vrij kon uithalen. De bal deed echter enkel de deklat trillen. Ondanks dat Algerije veel goede wil vertoonde, zat er te weinig lijn in de aanvallende acties. In de 21e minuut waren de Amerikanen dicht bij een treffer. M'Bohli redde knap het schot van Gomez, Dempsey scoorde in de rebound maar stond buitenspel volgens de grensrechter.

De Amerikanen waren duidelijk de betere ploeg en kreeg onder anderen kansen via Dempsey en Altidore. Algerije kon enkel vanaf afstand voor wat dreiging zorgen. In de 39e minuut slaagde doelman Howard er in een schot van Matmour zonder problemen weg te stompen. Ruststand was echter 0-0.

Algerije begon het beste aan de tweede helft, maar meer dan wat druk en enkele hoekschoppen leverde dat niet op. In de 57e minuut was het echter de Verenigde Staten dat twee grote kansen kreeg. Dempsey plaatste eerst de bal tegen de binnenkant van de paal en in de rebound knalde hij over en naast. In de 70e minuut klopte de Algerijnse verdediger Bougherra bijna zijn eigen doelman, maar de bal viel net over de lat.

De Amerikanen kregen kans op kans maar geen van die kansen ging het Algerijnse doel in. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd zorgde Donovan voor grote vreugde bij Amerika. M'Bohli loste een schot van Dempsey en Donovan schoof heel beheerst binnen. Yahia kreeg even daarna nog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd door zijn frustratie wegens de tegentreffer. Hierdoor eindigde Algerije het duel met tien man.