[Groep D] Uitslag Ghana - Duitsland

Om 20:30 uur zal in Johannesburg het duel tussen Ghana en Duitsland beginnen. FOK!sport zal deze wedstrijd samen met het andere sleutelduel live bijhouden.

Op dit moment zitten de eerste vijf minuten van de wedstrijd erop. Duitsland heeft het overwicht maar Ghana kwam na de aftrap al snel bij het doel van Neuer in de buurt. De Ghanezen wisten de bal echter niet richting de Duitse goalie te schieten. In de openingsfase was al snel duidelijk wat het doel van Duitsland is namelijk zo vroeg mogelijk scoren. Het was ook Duitsland wat mogelijkheden kreeg via onder andere Podolski. Echter waren de Ghanezen telkens op tijd om het gevaar te doen doven.

Bijna een kwartier onderweg en er kan toch wel gezegd worden dat beide ploegen een beetje afwachtend zijn. Ghana kreeg een prima kans maar verprutste de bal in het strafschopgebied. Even later een bal vanaf een meter of 25 die ruim over geschoten werd.  Duitsland kreeg echter ook een paar kansen en had bijna de eerste treffer op zijn naam kunnen schrijven door een eigen doelpunt van Ghana. De eerste frutstraties beginnen bij Duitsland al zichtbaar te worden Müller en Cacau leken het niet helemaal eens te kunnen worden met elkaar. Aan de andere zijde was het Ayew die een kans had maar hij maakte een schijnbeweging teveel en zag de bal in de handen van Neuer verdwijnen. In de tegenaanval was het Özil die alleen op doelman Kingson afging maar hij schoot de bal eveneens op de keeper.

Een corner van Ghana werd in de 26ste minuut door Gyan ingekopt en door Lahm van de lijn gehaald.  Beide ploegen kwamen niet in hun spel en waren na dertig minuten bezig met toevalsvoetbal. Duitsland leek zelfs wel wat zenuwachtig. De Duitsers zijn uiteindelijk toch afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Australië - Servië.  Door dat zenuwachtige spel kreeg Duitsland ondanks een overmacht op het veld en wat meer balbezit niet de mogelijkheden om Ghana pijn te doen. Vlak voor het rustsignaal was het Tagoe die met een kopbal nog probeerde de Duitse goalie pijn te doen maar de bal zeilde hoog over.

Beide elftallen zijn ongewijzigd uit de kleedkamer gekomen voor de tweede helft. Duitsland zal de komende 45 minuten een keer moeten scoren om zich zeker te plaatsen voor de volgende ronde. Op dat moment zijn de Duitsers niet meer afhankelijk van het duel tussen Australië en Servië. Een dot van een kans voor Ghana in de openingsfase van de tweede helft. Asamoah zag zijn bal gekeerd worden door Neuer. Deze kans was voor Duitsland opnieuw een teken dat ze het heft in handen moesten nemen. Özil deed dat dan ook daadwerkelijk en opende de score voor de Duitsers na een kwartier voetballen in de tweede helft. Na het doelpunt van de Duitsers was ook Ghana tot tweemaal toe gevaarlijk maar tot een doelpunt leidde dit niet. Even later was het opnieuw Ghana dat een prima kans had op een doelpunt maar ook ditmaal was het Lahm die een doelpunt wist te vermijden.

Voor Ghana worden het ook nog spannende minuten want Australië is in Nelspruit op voorsprong gekomen. Australië moet met 4-0 winnen van Servië wil het Ghana voorbij gaan in de ranking. In Nelspruit is Australië nu zelfs alweer op 2-0 gekomen. Voor Ghana wordt het nu toch echt oppassen. Ghana lijkt het allemaal wel te geloven. De Ghanezen zijn niet meer zo agressief als voor het doelpunt van de Duitsers. In de slotfase lijken beide ploegen er wel mee te kunnen leven. Servië is in Nelspruit teruggekomen tot 1-2 en bij Ghana lijkt het beste er momenteel wel vanaf. Duitsland hoeft niet meer en dus gaan we een saaie slotfase tegemoet.

De slotfase bracht inderdaad niet heel veel spanning meer. Hierdoor zullen beide ploegen doorstromen naar de achtste finales. Duitsland zal het daarin moeten gaan opnemen tegen Engeland en in de andere pot zal de Verenigde Staten het moeten opnemen tegen Ghana.