[Groep F] Uitslag Paraguay - Nieuw-Zeeland

Paraguay heeft zich voor de volgende ronde geplaatst van het WK. De laatste groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland eindigde in 0-0 en dat was genoeg voor een ronde verder.

In de eerste helft werden geen grote kansen gecreëerd. Paraguay moest duidelijk het spel maken, maar faalde in het creëren van uitgespeelde kansen. De eerste kans van de wedstrijd was zelfs voor Nieuw-Zeeland. In de vierde minuut kwam aanvaller Shane Smeltz vanaf links naar binnen, maar hij schoot voorlangs. Voor Paraguay probeerde aanvoerder Denis Canize het twee keer van afstand, maar die pogingen gingen naast en over het doel. Nelson Valdez kreeg nog wel een schot op doel. Die poging strandde echter in de handen van de Nieuw-Zeelandse keeper Mark Paston.

Na rust werd het spel niet meteen beter. Paraguay leek tevreden en Nieuw-Zeeland kon geen vuist maken. Uit een corner in de 64e minuut kwam het eerste grote gevaar. Paston had nog een reflex op de kopbal van Christian Riveros, maar daarna ontstond paniek in de verdediging van de Nieuw-Zeelanders. Caceres wist echter niet te profiteren en schoot over. In de loop van de tweede helft kwam er meer ruimte voor Paraguay. Dit resulteerde in de 76e minuut in een grote kans. Edgar Benitez drong de zestien binnen en loste een laag schot. Via Paston kwam de bal bijna voor de voeten van Lucas Barrios, maar de keeper van de Nieuw-Zeelanders kon net op tijd redding brengen. De Paraguayanen kregen daarna nog een paar kansen, maar tot doelpunten kwam het niet.

Nieuw-Zeeland kon aanvankelijk weinig tegenover de kansen van Paraguay stellen. Al werd er nog wel een slotoffensief ontplooid. In de 87e minuut leek Nieuw-Zeeland toch nog dicht bij een goal te zijn. Chris Wood stond echter buitenspel op het moment dat Shane Meltz een voorzet gaf.