[Groep F] Uitslag Slowakije - Italië

Slowakije heeft zeer verrassend de volgende ronde weten te bereiken van het WK voetbal. De Slowaken wisten vandaag in een rechtstreeks duel met 3-2 te winnen van regerend wereldkampioen Italië. Italië zal hierdoor zijn koffers kunnen pakken en morgen het vliegtuig kunnen pakken naar Milaan.

Italië leek de gehele wedstrijd geen geloof te hebben in een goede afloop. De ploeg van bondscoach Marcello Lippi begon zwak aan het duel en gaf ontzettend veel ruimte weg. Doordat tegenstander Slowakije niet veel beter wist te spelen kon het hier in eerste instantie niet van profiteren. De Slowaken hadden het geluk nodig van een blunder in de Italiaanse verdediging. De Rossi leed balverlies en Vittek wist hiervan te profiteren en de Slowaken op voorsprong te zetten.

Italië leek ook na de rust niet veel beter te gaan voetballen maar probeerde door grove overtredingen het spel van de Slowaken te ontregelen. Na een half uur spelen leek Slowakije voor de beslissing te zorgen door de voorsprong te verdubbelen via opnieuw Vittek. Eindelijk leek Italië wakker geworden te zijn en wist tien minuten later via Di Natale terug in de wedstrijd te komen. Toen Italië in de slotfase begon te stormen leek er toch nog hoop voor ze. Een bal die van de lijn gehaald werd en een afgekeurd doelpunt wisten de spanning goed in de wedstrijd te houden.

Slowakije bleef ook nog altijd gevaarlijk en dat bleek wel in de laatste minuut toen Kopúnek voor de Slowaken opnieuw het verschil op twee wist te zetten. Een leep balletje van Quagliarelle in de 92ste minuut zette uiteindelijk de eindstand op het scorebord. De Slowaken zullen in de volgende ronde vermoedelijk Oranje treffen.