[WBD] Isner wint marathonpartij tegen Mahut

John Isner is er in geslaagd vandaag op Wimbledon de langste tennispartij ooit op zijn naam te schrijven. De als 23e geplaatste Amerikaan rekende in de vijfde set met 70-68 af met de Fransman Nicolas Mahut. Volgende tegenstander van Isner zal morgen in de tweede ronde Thiemo de Bakker zijn.

Isner en Mahut begonnen dinsdag al aan hun tennispartij in de eerste ronde van Wimbledon maar moesten wegens duisternis de strijd na vier sets (6-4, 3-6, 6-7 (7) en 7-6 (3)) afbreken. Gisteren ontspon de wedstrijd zich in een zinderend serviceduel waarbij beide spelers elkaar geen duimbreed toegaven. Isner kreeg enkele matchpoints maar Mahut sloeg ze weg, waarna de partij bij een stand van 59-59 onderbroken werd.

Vandaag gingen de spelers verder waar ze gebleven waren en leek een winnaar ver weg. Mahut liet zijn concentratie verslappen bij de stand 68-69 in het voordeel van Isner die wederom een matchpoint kreeg. Een goed geplaatste bal van Isner maakte een einde aan de recordpartij die ruim elf uur heeft geduurd. Beide kemphanen werden na afloop door het publiek met een staande ovatie bedankt.

In totaal kwam Isner in de wedstrijd tot 112 aces, tien dubbele fouten en 62 onnodige fouten. Mahut deed met 103 aces, 21 dubbele fouten en 60 onnodige fouten niet voor hem onder. Het record van 183 gespeelde games zal naar verwachting lang blijven staan.