[Groep G] Uitslag Noord-Korea - Ivoorkust

Voor Ivoorkust en Noord-Korea zit het WK voetbal er op. Ivoorkust won vanmiddag met 0-3 van Noord-Korea, maar dat was niet genoeg voor de volgende ronde.

Keïta kreeg aan het begin van de wedstrijd al meteen een dot van een kans. De Koreaanse doelman behoedde zijn team echter voor een vroege achterstand. In de elfde minuut brak Drogba de ban voor Ivoorkust met een kopstoot op een voorzet vanaf rechts. De treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Drie minuten later was het alsnog raak. Yaya Touré legde de bal met een knap schot vanaf de rand van de zestien in het doel.

Ivoorkust was duidelijk de betere ploeg en in de 20e minuut werd het 0-2. Drogba haalde loeihard uit, maar zijn schot strandde op de doelpaal. In de rebound tikte Romaric de bal alsnog in het doel. In de 24e minuut kreeg Noord-Korea een kans via een vrije trap van Hong Yong-jo. Copa stond aan de grond genageld, maar de bal ging nipt naast. Ivoorkust was duidelijk de betere ploeg en Noord-Korea had amper iets in de melk te brokkelen. Het had makkelijk 0-4 kunnen zijn, maar de ruststand was 0-2.

In de tweede helft kreeg Ivoorkust wederom snel een kans. Gervinho dribbelde naar de achterlijn maar zijn voorzet werd weggewerkt. De Afrikanen waren hadden het betere van het spel, maar verzuimden dit ook om te zetten in meer doelpunten. Gervinho had in de 63e minuut de 0-3 op zijn schoenen, maar hij plaatste de bal ongelukkig naast. In de 82e minuut werd het alsnog 0-3. Boka legde de bal perfect op de schoen van Kalou en die tikte de bal binnen.

Vier minuten voor tijd tikte Aruna de 0-4 binnen, maar de oud-speler van Anderlecht stond buitenspel en de treffer werd afgekeurd. Ivoorkust kreeg in het restant van de wedstrijd geen echte kansen meer waardoor het 0-3 bleef.