[Groep H] Uitslag Zwitserland - Honduras

Voor Zwitserland en Honduras zit het wereldkampioenschap voetbal erop. De twee landen speelden vandaag in hun laatste groepsduel in groep H tegen elkaar 0-0, waardoor beide ploegen er nu uit liggen.

Beide ploegen moesten winnen om een kans te houden om door te gaan. Zwitserland was daardoor gedwongen om aan te vallen, waar ze de voorgaande twee wedstrijden vooral verdedigend speelden. De ploeg die in de eerste speelronde verrassend Spanje versloeg had duidelijk moeite met die speelwijze, omdat Honduras niet van plan was initiatief te gaan nemen. In de eerste helft kwam het dan ook niet verder dan kleine kansjes voor Inler en Derdiyok.

Ook in de tweede helft gingen de Zwitsers op zoek naar het doelpunt, maar wederom bleek het creëren van doelpunten een probleem. Lichtsteiner en Barnetta probeerden het van afstand, maar zonder succes. De ingevallen Alexander Frei zorgde nog voor de meeste dreiging, maar Honduras bleef simpel overeind. De Latijns-Amerikanen waren zelfs het gevaarlijkst in de enkele tegenstoten. Suazo kreeg zijn hoofd net niet tegen de bal en een schot van Alvarez werd knap gestopt door keeper Benaglio.

Zwitserland probeerde in de slotfase nog wel de aanval te zoeken, maar zonder overtuiging. Hierdoor bleef de wedstrijd met de stand waarmee die begonnen was, en kunnen beide landen naar huis.