[1/8-finale] Uitslag Verenigde Staten - Ghana

Ghana heeft zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van het WK-voetbal. De Afrikanen waren in het Bofokeng-stadium na 120 minuten met 2-1 te sterk voor de Verenigde Staten.

De Afrikanen lieten vanaf het begin al zien wat het doel was. Al na vijf minuten zagen zij hun aanvalsdrift worden beloond met een doelpunt van Kevin Boateng. De Amerikanen wisten zich in deze fase geen raad met de aanvallende en goed combinerende Ghanezen. De beste mogelijkheid, na 35 minuten, was voor Findley maar het lukt hem niet van dichtbij keeper Kingson te passeren. Na de rust was het de Verenigde Staten dat aanviel.

Ook deze aanvalsdrift werd beloond, maar in dit geval met een strafschop. Donovan liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan en bracht de stand op 1-1. In het resterende gedeelte van de tweede helft stuurde beide ploegen zichtbaar aan op de verlenging. In de verlenging was het Ghana dat vrij snel wist toe te slaan. Na drie minuten scoorde Gyan de winnende treffer voor de Ghanezen.