[Uitslag] [1/8-finale] Argentinië - Mexico

Argentinië heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Zuid-Amerikanen waren in een weinig aantrekkelijk duel met 3-1 te sterk voor Mexico. Carlos Tévez maakte het verschil bij de Argentijnen met twee doelpunten. Duitsland zal de tegenstander zijn van de Argentijnen in de kwartfinale.

Er waren geen verrassingen in de opstellingen van beide teams, die om 20:30 uur aftrapten. De eerste kansen waren voor Mexico. Eén van de uitblinkers van het team op dit toernooi, Carlos Salcido, schoot na acht minuten van een meter of dertig op de lat boven Romero. Amper een minuut later schoot Guardado vanaf de zestien net naast. Lionel Messi probeerde het later met een stiftje van afstand, maar de Mexicaanse doelman Pérez kon de bal net voor de lat wegplukken.

De Mexicanen bleven ook echter druk zetten bij de Argentijnen, zo ging een schot van Hernández naast. Daarna ging het tempo van de wedstrijd omlaag, iets waar de Mexicanen geen moeite mee hadden, terwijl de Argentijnen gebaat zijn bij sneller spel. Desondanks slaagde het team van Maradona erin om te scoren. Een eerste kans werd nog gekeerd door Perez, maar in de rebound kopte Tevez, die in buitenspelpositie stond, de bal tegen de touwen. De grensrechter had dit gezien, maar na overleg met scheidsrechter Rosetti werd de goal gewoon toegekend.

Na iets meer dan een half uur werd de wedstrijd al op slot gegooid. Osorio maakte een grote fout in de verdediging, waardoor Higuain een opgelegde kans kreeg. Hij maakte koelbloedig af en maakte zijn vierde van het toernooi.

Na de doelpunten werd het tempo door beide ploegen opgeschroefd. Dit leverde een schot op van Salcido, waar Romero het moeilijk mee had en Tévez kon ook bijna weer een treffer noteren. De grootste kans was voor Higuain die een voorzet van rechts net naast kopte. De stand bij rust was 2-0, ondanks dat Hernández nog dicht bij de aansluitingstreffer was maar hij kon zijn voet net niet tegen de bal aankrijgen.

In de rust was er nog een opstootje tussen de Mexicaanse en Argentijnse spelers, maar deze werd zonder kaarten gesust door Rosetti. Na de rust begonnen de Mexicanen direct met een offensief. Er waren kleine mogelijkheden maar grote kansen konden nog niet worden genoteerd.

De Argentijnen beslisten ondertussen wel het duel. Tévez haalde vernietigend uit van een meter of 20 en liet Pérez kansloos. Het tempo bleef ook na de beslissing hoog, maar Mexico kwam niet dichter bij een goal dan weer een schot van Salcido en een kopbal van Hernández uit de daarop volgende corner.

Ondanks de vrij kansloze achterstand nam Mexico alsnog het initiatief. Een schot van Hernández werd eerst nog van de lijn gehaald, maar even later draaide hij goed weg bij Otamendi en schoot de bal onberispelijk achter Romero, wat de 3-1 opleverde met 20 minuten te gaan.

Maradona nam geen risico en liet zijn ploeg verdedigender spelen door Gutierrez erin te zetten voor Di Maria. Eerder werd Tévez al naar de kant gehaald en werd oude rot Véron erin gezet. Ondanks dat de Mexicanen nog wel een poging ondernamen om dichterbij te komen bleef het 3-1. De beste kans was nog voor Messi, maar die zag zijn schot gekeerd worden door Pérez.