[Uitslag] [1/8-finale] Brazilië - Chili

De tegenstander in de kwartfinale van Nederland is bekend. Brazilië heeft relatief makkelijk met 3-0 gewonnen van Chili en kwalificeerde zich zo voor de kwartfinale tegen Oranje.

In de eerste helft was het Brazilië dat aandrong bij de Chilenen. Met snelle aanvallen proberen ze snel te scoren, maar tot een doelpunt kwam het niet. Het spel bleef op en neer golven en ook de Chilenen kregen een aantal kansen. In de 34ste minuut was het toch Brazilië dat tot scoren kwam. Niet door het normaliter flitsende combinatiespel maar vanuit een corner werd verdediger Juan in stelling gebracht om met het hoofd de score te openen.

Na de openingsgoal kwamen de Brazilianen wat losser, wat direct leidde tot een goal van topspits Luis Fabiano. Dit keer was het wel vanuit collectief spel en via een geweldige pass van Kaká kon Luis Fabiano de keeper omzeilen en de score verdubbelen. Het beste spel bleef van Chili komen, maar Brazilië kon voor rust twee keer tot scoren komen.

De tweede helft was veel minder attractief. Brazilië stond voor en consolideerde de voorsprong zonder echt in problemen te komen. Het aantal fouten bij Chili nam ook aardig toe. Robinho wist van de veel vrije ruimte achterin bij Chili dankbaar gebruik te maken, hij bracht de score op 3-0 met een schot in de rechter benedenhoek. Na de derde goal van Brazilië was het verzet van Chili nog niet definitief gebroken. Chili bleef aanvallen en weigerde zich neer te leggen bij de 3-0 achterstand. Tegen beter weten in bijna bleven zij een kwelling voor de verdediging van de Goddelijke Kanaries.

Verder werd de wedstrijd door Brazilië professioneel uitgespeeld, en kwam het niet meer in groot gevaar.