[Kwartfinale] Uruguay verslaat Ghana

Uruguay kan zich door een ultieme opoffering van Luis Suárez halve finalist op het WK noemen. De Zuid-Amerikanen wonnen na strafschoppen van het laatste Afrikaanse land, Ghana.

Het eerste half uur van de wedstrijd was duidelijk voor Uruguay. De ploeg bouwde rustig op en kreeg een aantal kansen. Suárez kreeg twee kansen en beide keren moest doelman Kingson in actie komen. Niets wees op problemen voor de Zuid-Amerikanen. Toch kwamen die problemen er. Nadat Vorsah en Gyan al een goede kans hadden gemist schoot Muntari op slag van rust raak voor de Ghanezen.

De Ghanezen hielden het initiatief in het begin van de tweede helft, toch waren het de Uruguayanen die al vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte wisten te komen. In de slotfase was het Uruguay dat nog probeerde te drukken. De verlenging die volgde kreeg een bizar einde. Suarez sloeg in de slotseconde de bal uit het doel. Gyan schoot de penalty op de lat en Uruguay won daarna de serie strafschoppen met 4-3.

Uruguay

1 - 1

Ghana

55' Forlán    45+2' Muntari