Lay-outupdate voor FOK! Formule 1-manager

Mogelijk dat je het al gezien hebt: enkele dagen geleden hebben we een grote update voor de FOK! Formule 1-manager geïntroduceerd. Waren de vorige veranderingen vooral onder de motorkap te vinden, ditmaal is het hele uiterlijk van de manager op de schop gegaan.

Met deze update zijn de FOK!managerspellen meer in lijn gebracht met de lay-out van de FOK!frontpage, FOK!sport en FOK!games. Dit geldt ook voor de komende FOK! Voetbalmanager. Ook op andere punten zijn veel zichtbare verbeteringen meegenomen. Hieronder geven we een klein overzicht.

- Het uiterlijk. Voor de Formule 1 blijft de basiskleur rood, bij voetbal hebben we dit jaar de blauwe kleur ingewisseld voor het vertrouwde groen.

- In Teammanagement is het veld waar de coureurs, de motor en het chassis geplaatst moet worden door een geheel nieuw plaatje dat meer tot de verbeelding moet doen spreken ingevuld. Met dank aan Googolplexian voor dit plaatje.

- De ranglijsten zijn op de schop gegaan. Ze zijn nu beter te doorzoeken, wat inhoudt dat je nu ook per ronde kunt zien wie er goed gescoord heeft. Je kunt sorteren op alles in de ranglijst, want je kunt niet alleen op ranking kijken, maar ook op teamnaam, usernaam, ronde en budget. Dat is nog een nieuwtje: er staat nu bij de teamnaam ook van welke user die is. Ook kun je nu op één en de dezelfde pagina alle ronden die al geweest zijn laten zien, en ook weer sorteren op die ronde. Tenslotte kun je er voor kiezen hoeveel teams je op één pagina wilt tonen. Dan staan alleen de teams in beeld die punten hebben gehaald, overigens.

- In het Subleague-overzicht zie je terug aan welke subleagues je meedoet, die zijn vetgedrukt en hebben een roze tintje en is een mouse-over tekst te zien.

- Het is nu mogelijk om binnen de subleagues ook het individuele klassement te zien. Door op de uitklapbare balk Klassement te klikken kun je zien wie er bovenaan staat in jouw subleague. Op die manier vallen de reacties ook niet zo ver naar beneden als je de pagina van je subleague bezoekt.

- Het managernieuws is verplaatst en staat nu niet meer alleen op de home-pagina onderaan, maar is op bijna elke pagina te zien in de tracker boven sportnieuws. Over dat sportnieuws: dat is nog steeds over alle onderwerpen en niet alleen Formule 1-nieuws, omdat helaas het technisch momenteel niet mogelijk is goed onderling onderscheid te maken.

- De knop Inschrijven is verplaatst, van geheel rechts naar de tweede links in de menubalk. Als je al ingeschreven bent, zie je die knop niet meer.

- Het Geheugensteuntje kan verstuurd worden via een PM, dus als je je daarvoor hebt aangemeld bij het inschrijven, ontvang je van de crew een herinnering in je PM-box dat er weer een race aan zit te komen. Dan kun je je team nog aanpassen. De herinnering per e-mail (uit je FOK!profiel) ontvangen lijkt ook te werken. Je kunt je instelling veranderen via Persoonlijk Profiel, <profielbeheer>. Echter, als je aangegeven hebt bij het aanmelden geen berichten van FOK! te willen ontvangen, heeft het wijzigen in je profiel helaas geen effect op het nu wel ontvangen van PM of mail. Dit is al aangegeven, er wordt aan gewerkt.

De crew dankt de twee developers zoem en Light voor hun vele werk dat hierachter heeft gezeten! Er wordt nog verder gewerkt aan de programmeercode, maar dat zal weer meer achter de schermen zijn.

Mocht je nog iets tegenkomen dat niet goed werkt - kan altijd met dit soort updates, natuurlijk - dan kun je contact met ons opnemen of via PM aan FOK!managers, via mail sport[at]fok.nl of via een bericht in het speciale F1-manager 2010-topic in het Autosport- en motorsport-forum!