De Zeeuw opgelucht nu Jol bij Ajax blijft

"Ik denk dat hij blijft. Dat hoop ik ook", zei Demy de Zeeuw gisteren nog tegenover de NOS over trainer Martin Jol. Vandaag werd zijn vermoeden bevestigd en dat voelt voor de middenvelder als een opluchting.

"Ergens had ik het wel verwacht en ook gehoopt dat hij zou blijven", zegt De Zeeuw op de clubwebsite van Ajax. "Hij wilde de afgelopen periode natuurlijk wat duidelijk maken, zodat we zo sterk mogelijk aan de competitie kunnen beginnen. Dat hij nu blijft is erg belangrijk voor ons."

De WK-finale is nog geen twee weken geleden gespeeld en De Zeeuw speelt vrijdag alweer zijn eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vrijdag komt Chelsea op bezoek in de Amsterdam ArenA. De Oranje-international is er klaar voor. "Ik heb de hele training meegedaan en ben fit om tegen Chelsea te spelen. Of ik speel, is uiteraard aan de trainer."

Door een schorsing van Nigel de Jong begon De Zeeuw in de halve finale van het WK tegen Uruguay. Een moment uit die wedstrijd is hem het meest bijgebleven van het toernooi in Zuid-Afrika. "Toch wel die trap. Ik heb nu nog allemaal ijzerwerk in mijn mond. Af en toe levert dat ontstekingen aan mijn tandvlees op. Het is even lastig, maar ik ben gelukkig wel fit om te spelen."