Viergever: "We hebben een hecht collectief"

Nick Viergever werd deze transferperiode overgenomen door AZ. De voormalige Spartaan heeft het naar zijn zin bij de club uit Alkmaar.

"Het gaat zeker niet slecht, maar dat komt ook doordat de omstandigheden ons heel goed bevallen", zegt Viergever tegenover Voetbal International. "Het was prettig dat ik samen met Erik (Falkenburg) de overstap kon maken, omdat ik hem al heel lang ken. Samen kwamen we in een nieuwe groep terecht en dan kun je je aan elkaar optrekken."

"Ook Dirk Marcellis kende ik, van Jong Oranje, maar verder was iedereen nieuw voor me", vervolgt Viergever. "Toch ben ik me ondanks de grote verschillen met Sparta al heel snel thuis gaan voelen. De spelers en mensen binnen AZ zijn heel hartelijk en hebben ons goed opgevangen."

"Ik wil niet te hoog van de toren blazen, maar ik ben heel positief over de huidige situatie bij AZ. We hebben een hecht collectief, met een mix van ervaren krachten en jongens die een enorme drang hebben zichzelf te laten zien. Ook zonder Dembélé en El Hamdaoui heeft de trainer de beschikking over een grote selectie met spelers die aan elkaar gewaagd zijn."