El Hamdaoui en Mido naar Ajax

Mounir el Hamdaoui zal vermoedelijk toch voor Ajax gaan voetballen. De Amsterdammers schijnen alsnog een akkoord met de Marokkaan hebben weten te bereiken. De spits afkomstig van AZ gaat bij de Amsterdammers waarschijnlijk 1,4 miljoen euro per jaar verdienen.

Eerder deze week wist Ajax al tot overeenstemming met de Alkmaarders te komen over een transfersom. Ajax zal de transfersom van El Hamdaoui in een aantal termijnen mogen overmaken. El Hamdaoui scoorde afgelopen seizoen twintig maal in 27 wedstrijden.

Ook worden de geruchten steeds sterker dat de Amsterdammers Ahmed Mido Hossam en Daniël de Ridder zullen contracteren.

Update 20.01 uur:

El Hamdaoui zal ergens de komende uren en anders morgenochtend een contract gaan ondertekenen bij Ajax. Over de eventuele lengte van de verbintenis is op dit moment nog niets bekend. De speler zal morgen worden gepresenteerd.

Update 09:54 uur

Mounir El Hadaoui is vanaf vanmiddag officieel Ajacied. De Marrokkaan zal een contract voor vier seizoenen ondertekenen. Ook heeft Ajax Mido teruggehaald naar Amsterdam. De Egyptische aanvaller zal komende week nog niet voor Ajax spelen omdat hij nog zal moeten wachten op een visum en een werkvergunning.