[Video] Geniale strafschop van 19-jarige Spanjaard

Antonin Panenka werd wereldberoemd om zijn winnende strafschop in de EK-finale van 1976. Waarschijnlijk zal ook Ezequiel Calvente bekend worden door zijn nieuwe manier om een strafschop te nemen. Het Nederlands elftal werd dit weekend uitgeschakeld op het EK onder 19, maar Spanje werd in de andere poule de groepswinnaar. In de laatste wedstrijd van de eerste ronde werd Italië overtuigend met 3-0 aan de kant gezet.

De wedstrijd was al beslist toen Spanje bij rust met 2-0 aan de leiding ging. Ruim tien minuten na de pauze maakte Ezequiel Calvente het leed voor de Italianen nog groter. Vooral de manier waarop hij doelman Simone Colombi klopte, was vernederend.

Colombi dacht de goede hoek te pakken toen de 19-jarige Calvente bij de bal kwam. Het jonge talent van Real Betis Sevilla tikte de bal echter met het 'verkeerde been' snel in de andere hoek. Bekijk hieronder de fraaie beelden.