Murray neemt afscheid van coach Maclagan

Miles Maclagan is niet langer de coach van Andy Murray. De Schotse tennisser heeft dat dinsdag op zijn website bekendgemaakt. Murray deed dat na een evaluatie van wat hij van een coach nodig heeft. "Ik heb de afgelopen tweeënhalf jaar een prima relatie met Miles gehad en ik wil hem bedanken voor de positieve bijdrage aan mijn carrière", schrijft Murray. "We hebben tijdens onze samenwerking veel successen en plezier gehad."

Onder Maclagan brak Murray door naar de absolute wereldtop. In 2008 won hij vijf ATP-titels waaronder de Masters-toernooien in Madrid en Cincinnati. Bij de US Open bereikte hij dat jaar de finale, maar verloor daarin van Roger Federer. Een jaar later won hij zes titels en bereikte hij de tweede plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste positie ooit.

Begin dit jaar stond Murray bij de Australian Open in zijn tweede grandslamfinale. Weer was daarin Federer te sterk. Sindsdien liep het minder bij de Schot, die tot Wimbledon nergens voorbij de kwartfinale reikte. Op het heilige gras dolf hij in de halve finale het onderspit tegen de latere winnaar Rafael Nadal. Momenteel is Murray de nummer vier van de wereld.

Murray neemt afscheid van coach Maclagan
Murray neemt afscheid van coach Maclagan (Foto: Novum)