AGOVV en MVV teleurgesteld wegens puntenaftrek

AGOVV en MVV zijn twee van de zes Jupiler League-clubs die komend seizoen met minpunten aan de competitie beginnen. De Apeldoorners beginnen met -6 en de ploeg uit Maastricht zelfs met -7.

Beide clubs beginnen in de min vanwege financiële problemen. Victor Doorn, voorzitter van de Raad van Commissarissen van AGOVV, is teleurgesteld omdat veel clubs in zijn ogen nog meer schulden hebben. "Maar ze worden gered door garantstellingen van gemeenten en het treffen van magere schikkingen met crediteuren", zegt Doorn in De Telegraaf. "De puntenaftrek is fors, natuurlijk zijn we zwaar teleurgesteld over de sancties", gaat de voorzitter verder. "Temeer omdat we hard werken aan een gezonde, financiële basis. Dit jaar gaan we zelfs winst maken."

MVV kreeg de straf, omdat de begroting voor komend seizoen niet op tijd werd ingediend en spelers te laat hun salaris ontvingen. Paul Rinkens, de beoogde nieuwe voorzitter van MVV, wijst vooral naar anderen. "Het vorige bestuur heeft zich niet aan de afspraken gehouden. De feiten zijn zoals ze zijn." MVV was eind vorig seizoen dichtbij een faillissement. "We hebben een nieuw businessplan gemaakt, alleen hebben we niet gewerkt volgens de regels van de KNVB."