Sijsling strandt in Washington DC

Tennisser Igor Sijsling heeft het hoofdtoernooi in Washington DC niet gehaald. De Amsterdammer had in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi niets in te brengen tegen de Amerikaan Brian Dabul: 6-0, 6-0. Sijsling had de eerste ronde van de kwalificatie overleefd door een zege op de Australiër John Millman.

Tegen Dabul begon Sijsling prima, maar in de openingsgame waren liefst zes breakpunten niet aan de Amsterdammer besteed. De Amerikaan liet een game later zien hoe het wel moest en benutte zijn enige kans. Ook in de tweede opslagbeurt van Dabul was er een breakkans voor Sijsling, maar weer werkte de Amerikaan weg.

In Sijslings opslagbeurt sloeg Dabul vervolgens wel meteen toe. Het zou het verhaal van de wedstrijd worden. Waar Sijsling na de derde game geen breakkansen meer zou creëren, was Dabul dodelijk efficiënt. Twee keer werkte Sijsling in de tweede set een breakpunt weg, maar dat was niet eens een pleister op de wonde. De Amsterdammer werd in alle zes zijn opslagbeurten gebroken.