Uitslag Oekraïne - Nederland

Het Nederlands elftal heeft zijn eerste wedstrijd na het WK gelijkgespeeld. Het gelegenheidselftal onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk kwam niet verder dan 1-1 tegen Oekraïne.

Het elftal van Oekraïne verscheen in Donetsk op volle oorlogssterkte aan de wedstrijd terwijl Oranje maar liefst zeven spelers in de wedstrijd liet debuteren. Ondanks dat verschil deed de ploeg van Van Marwijk zeker niet onder voor de Oekraïners. De wedstrijd moest in het eerste kwartier nog op gang komen. Het tempo lag laag en beide ploegen wisten niet heel veel kansen te creëren. Alleen Sjevtsjenko kwam nog in de buurt maar schoot in het zijnet. Na rust leverde Oranje wat kwaliteit in maar desondanks wist Oekraïne niet te profiteren.

Alijev wist nog een kans te creëren maar kon deze niet verzilveren. De grootste kans tot dan toe was voor Jeremain Lens. Na een mooie actie schoot de PSV-aanvaller in het zijnet. Een kwartier voor tijd leek Nederland de beslissing in de wedstrijd te maken. Een hard schot van Theo Janssen belandde op de lat, waarna Lens de bal met groot gemak achter de doelman wist te schieten. Oranje wist deze voorsprong echter slechts twee minuten vast te houden. Alijev schoot vanuit een vrije trap op fraaie wijze in de linkerbovenhoek. Beide ploegen mogen tevreden zijn met het gelijke spel.

Oekraïne

1 - 1

Nederland

75' Alijev    72' Lens

Gele kaart: Rakytskyj, Timosjtsjoek, (Oekraïne),