Uitslag Hamburger SV - Schalke 04

Vanavond stond er tijdens de eerste speelronde van de Duitse Bundesliga opnieuw een topper op het programma. Hamburger SV ontving in eigen huis Schalke 04 en won dankzij twee doelpunten van Ruud van Nistelrooy met 2-1.

In de eerste helft wist geen van beide ploegen de score te openen, maar direct na rust sloeg Van Tor toe. Met 46 minuten op de klok leidde de ploeg van Armin Veh. HSV zag in de 80e minuut echter dat de voorsprong ongedaan werd gemaakt. Wederom was het een oud-PSV'er die het doel wist te treffen: Jefferson Farfán.

Van Nistelrooy, die graag weer voor Oranje in aanmerking komt, moet het vertrouwen van Bert van Marwijk weer voor een aanzienlijk deel gewonnen hebben. De Brabander scoorde drie minuten na de gelijkmaker namelijk de beslissende 2-1. De eerste zege van het seizoen was een feit.

Voor Raúl, oud-ploeggenoot van Van Nistelrooy bij Real Madrid, was de eerste wedstrijd van het seizoen wat minder. De spits van Schalke kwam niet tot scoren, werd in de 63e minuut gewisseld en debuteerde in de Bundesliga met een verlies.