Uitslagen België speelronde 4

De vierde speelronde in de Belgische Jupiler League zit er alweer op. De Nederlandse ogen waren vooral gericht op Charleroi waar AA Gent tegen de plaatselijke ploeg moest spelen. Feyenoord dat afgelopen donderdag nog te sterk was voor Gent kon toekijken hoe Gent makkelijk wist te winnen.

Charleroi - AA Gent 1-3
Even leek het erop dat Charleroi revanche kon nemen voor de smadelijke nederlaag van vorige week tegen STVV (5-0). De thuisploeg kwam na een klein kwartier spelen namelijk op voorsprong door de ook in Nederland bekende Hernan Losada. De voormalige Heerenveenspeler kon vrij voor het doel van Jorgacevic een hoek kiezen en passeerde de doelman. Een kwartier later stond de stand echter alweer gelijk. Yaya Soumahoro wist de Gentenaren na 32 minuten op gelijke hoogte te brengen.

Stijn de Smet was voor rust opnieuw trefzeker voor de bezoekers na een prima voorzet van Soumahoro. Na de rust was het Charleroi dat probeerde de gelijkmaker te maken. Ondanks het sterke begin van de thuisploeg was het Soumahoro die het vanaf elf meter mocht proberen maar hij miste de strafschop.  Een viertal minuten voor het laatste fluitsignaal was het Yassine El Ghanassy die uiteindelijk wel de score naar 1-3 wist te schieten en zette daarmee de eindstand op het scorebord.

STVV - Standard 1-0
Vrijdagavond was het de beurt aan Sint Truiden en Standard die het voetbalweekeinde mochten openen. De thuisploeg begon goed aan het duel en al na twee minuten wist STVV het openingsdoelpunt te maken. Ibrahim Sidibe wist het doelpunt voor de thuisploeg te maken. Standard wist daar niet heel erg veel tegenover te zetten en het bleek al snel dat het vroege doelpunt de beslissende was.