[EL] Uitslag AA Gent - Feyenoord

Feyenoord heeft de groepsfase van de Europa League niet weten te bereiken. De Rotterdammers verdedigden in België tegen AA Gent een 1-0 voorsprong, maar gingen met 2-0 onderuit, waardoor ze niet doorgingen.

Feyenoord begon goed aan het duel met Gent en kreeg via Ron Vlaar (paal) en Ruben Schaken meteen goede kansen. Omdat de Rotterdammers vergaten te scoren, kwam Gent beter in de wedstrijd, al resulteerde dit in eerste instantie nog niet in doelpunten. El Ghanassy vond Mulder nog op zijn weg, maar Soumahoro wist na 34 minuten de 1-0 voor de thuisclub aan te tekenen. Wijnaldum had voor rust nog de kans op de gelijkmaker, maar hij faalde.

Ook na rust was het Feyenoord dat kansen kreeg, maar Gent nam al snel de regie over. De thuisploeg kwam na een uur spelen op een 2-0 voorsprong en gaf het initiatief aan Feyenoord. De Rotterdammers kampen met een gebrek aan scorend vermogen, iets wat in de tweede helft duidelijk werd. In de blessuretijd had Fer de 2-1 op zijn schoen, maar de middenvelder schoot over, wat voor dit seizoen het einde van Feyenoord in Europa betekende.