Robinho alsnog naar AC Milan

Er bestaat een reële kans dat Robinho zijn carrière bij AC Milan gaat voortzetten. Er gaan geruchten dat de Braziliaan vandaag in Italië is voor een medische keuring. Saillant detail is dat beide ploegen nog geen akkoord hebben bereikt.

"Robinho is in Galliate voor een medische keuring, waarna hij naar het trainingscomplex van AC Milan komt", liet een woordvoerder van de ploeg uit de Serie A weten. Robinho kwam in de zomer van 2008 naar Manchester City en kostte destijds 40 miljoen euro.

Robinho kon eerder ook al voor het Turkse Fenerbahçe gaan spelen, maar wees de club uiteindelijk af. Zijn voorkeur ging namelijk uit naar een ploeg uit de Serie A of de Primera Divisíon.

Update:

Het is nog maar de vraag of Robinho daadwerkelijk naar AC Milan verhuist. De komst van de Braziliaan hing namelijk af van het vertrek van Marco Borriello, die niet van plan is mee te werken aan een transfer.

AC Milan wilde Boriello voor één seizoen aan Juventus verhuren, maar daar heeft de Italiaan geen zin in. "Ik zal AC Milan niet op huurbasis verlaten", liet hij aan Sky Italia weten. "Als ik moet vertrekken, dan wil ik alleen een permanente overstap maken."

De kans is overigens klein dat Boriello speeltijd zal krijgen, aangezien AC Milan enkele dagen geleden Zlatan Ibrahimovic contracteerde. Het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar zal de huidige situatie voor hem in elk geval niet veranderen.

Update:

De clubsite van AC Milan meldt dat Robinho alsnog de overstap heeft gemaakt naar de Italiaanse ploeg. De aanvaller komt over van Manchester City en heeft naar verluidt een vierjarig contract getekend. AC Milan moet ongeveer 15 miljoen euro overmaken naar The Citizens.