Van der Vaart: "Ik kan het zelf amper geloven"

Rafael van der Vaart had niet de intentie om bij Real Madrid te vertrekken, maar voor het verstrijken van de transferdeadline vond hij toch een nieuwe club. Tottenham Hotspur betaalde de Madrilenen 9,7 miljoen euro voor de middenvelder, die op White Hart Lane een vierjarig contract ondertekent.

"De interesse van Tottenham is vandaag pas concreet geworden", is de eerste reactie van de international in De Telegraaf. "Maar daarna is het snel gegaan. Ik hoefde er in elk geval niet lang over na te denken." Van der Vaart is dolblij dat hij de kans krijgt om elke week te kunnen voetballen bij een mooie club.

Voor de 27-jarige spelmaker is Engeland de derde grote competitie waar hij gaat voetballen. "En de derde prachtige club in het buitenland. Bij HSV heb ik de transfer naar Real Madrid afgedwongen en nu verheug ik me erop om in Engeland te spelen," zegt hij. "Of het Engelse voetbal me ligt? Dat zal moeten blijken. Maar ik denk dat een goede voetballer overal moet kunnen aarden. Ik ben in elk geval wel heel trots op deze transfer."

Met Real Madrid was hij Ajax tegengekomen in de Champions League, maar een ontmoeting met zijn oude club zit er nu dus niet in. Tottenham speelt in de groepsfase echter tegen de andere Nederlandse deelnemer. "Nu mag ik op bezoek bij FC Twente. Ook leuk!" lacht Van der Vaart.