Zwemster Trickett kondigt rentree aan

Libby Trickett maakt een einde aan haar zwempensioen. De 25-jarige zwemster, die bekend werd onder haar meisjesnaam Lenton, kondigde dat woensdag op de Australische televisie aan. Trickett, die al drie gouden olympische medailles won, hoopt haar land tijdens de Spelen in Londen in 2012 te vertegenwoordigen.

Trickett, een specialist op de vrije slag en de vlinderslag, kondigde in september vorig jaar aan een pauze in te lassen en maakte in december bekend dat ze met pensioen ging. Nu beseft ze echter dat ze nog altijd de behoefte om zich in wedstrijden te meten heeft.

"Tijdens dit jaar waren er kleine dingen waardoor ik het zwemmen miste", vertelde Trickett. "De geur van het zwembad op de racedag. Dingen die herinneringen bovenbrachten."

Trickett won tijdens de Spelen in Athene haar eerste gouden plak op de 4x100 meter vrije slag. In 2007 won ze vijf gouden medailles op het WK en een jaar later in Beijing kreeg ze twee keer goud omgehangen. Een voor de 100 meter vlinderslag en een voor de 4x100 meter wisselslag.

Zwemster Trickett kondigt rentree aan
Zwemster Trickett kondigt rentree aan (Foto: Novum)