Van der Vaart waarschuwt Ajax voor Higuain

Ajax neemt het vanavond op tegen Real Madrid in de eerste groepswedstrijd van de Champions League. De achterhoede van de Amsterdammers krijgt te maken met Gonzalo Higuain. Rafael van der Vaart waarschuwt de ploeg van Martin Jol voor de Argentijn.

"Hij was altijd al onverstoorbaar, ook op de moeilijke momenten als bankzitter', zegt Rafael van der Vaart tegen Voetbal International over zijn oude ploeggenoot bij Real Madrid. "Waarschijnlijk omdat hij wist dat zijn kans vanzelf zou komen als hij blééf scoren.'

Van der Vaart zou de voorkeur geven aan Higuain boven Karim Benzema. "Ik vind hem écht een geweldige aanvaller, iemand die te allen tijde zijn goals maakt. Daarin verschilt hij van Karim Benzema die meer een voetballende spits is. Al dik twee seizoenen steekt Higuain er bovenuit. En als je dan bedenkt dat hij pas 22 is..."

Volgens Van der Vaart gaat de verdediging van Ajax het zwaar krijgen tegen Higuain. "Hij is zeker een van de lastigste spitsen van dit moment in de Primera División. Ik vind hem van de categorie David Villa, Luís Fabiano en Diego Forlán. Naast snelheid beschikt hij over een behoorlijke, fúnctionele techniek."