Alonso: "Ferrari nu overal snel"

Fernando Alonso denkt dat Ferrari nog het hele seizoen mee kan gaan doen om beide titels in de Formule 1. De Spanjaard heeft samen met het Italiaanse team in de laatste vier races een grote inhaalslag gemaakt op McLaren en Red Bull Racing, waardoor hij denkt dat Ferrari op alle banen goed kan gaan presteren.

Alonso won in juli met de verbeterde Ferrari de Grand Prix van Duitsland, werd tweede in Hongarije, viel uit in België en won weer in Italië. Hierdoor heeft hij in deze periode meer punten gescoord dan zijn rivalen en staat hij nog maar 21 punten achter Mark Webber. Ferrari staat in het constructeurskampioenschap nog maar 60 punten achter op Red Bull.

"Ondanks het niet scoren in Spa hebben Ferrari en ik in de laatste vier races meer punten gescoord dan de concurrenten. Het geeft ons vertrouwen en het feit dat dit op heel verschillende banen is gebeurd op banen met erg verschillende karakteristieken geeft aan dat onze auto erg veelzijdig is," zei Alonso op de site van Ferrari.

In België zakte Ferrari door het ijs, maar Alonso zei dat dit hem niet deerde omdat hij wist dat het team in Italië weer goed voor de dag zou komen. "Op Spa gingen de dingen niet erg goed, dus we wisten niet precies waar we stonden. We wisten echter dat wanneer we ons best zouden doen we een kans hadden en dat kwam zo uit. Dat moet ook ons doel zijn in de laatste vijf races in het kampioenschap."

Om dit kracht bij te zetten reisde de Spanjaard af naar de fabriek van Ferrari in Maranello. Daar sprak hij het hele Formule 1-personeel toe om ze te bedanken. Zonder hen was een overwinning op Monza niet mogelijk geweest.