[CL] Uitslag Real Madrid - Ajax

Ajax heeft in de eerste wedstrijd van de groepsfase een nederlaag geleden uit bij Real Madrid. De Amsterdammers kwamen met de 2-0 eindstand nog goed weg. In het Santiago Bernabéu, waar een slechte grasmat lag, scoorden Anita (eigen doelpunt) Higuaín de goals voor de Madrilenen.

Ajax had het aan Stekelenburg en het matige afronden van de Real Madrid-spitsen te danken dat het bij rust niet op een grote achterstand stond. Ze hadden het in het begin van de wedstrijd direct lastig, door het hoge tempo van de Madrilenen. Dit leverde al een snelle gele kaart op voor aanvoerder Demy de Zeeuw. De eerste echte kans kwam na zeventien minuten van de voet van Higuaín. Stekelenburg was kansloos, maar de bal belandde op de lat.

Het bleef vooral tegenhouden voor Ajax, maar na een half uur was er geen houden meer aan, al was er wel een eigen doelpunt voor nodig. Anita kopte een corner tegen zijn eigen voet aan, waardoor de bal achter Stekelenburg in de hoek verdween. Di Maria had niet gek daarna de wedstrijd al op slot moeten gooien, maar hij schoot de bal net over het doel. Het bleef 1-0 staan tot de rust.

Na rust ging het eenrichtingsverkeer onverminderd voort, maar Ronaldo vond direct weer uitblinker Stekelenburg, die later nogmaals redde op een schot van Di Maria en de rebound door Higuaín overgeschoten zag worden. Ook daarna hield De Koninklijke het beste van het spel. De eerste echte mogelijkheid voor Ajax kwam uit een vrije trap in de 63e minuut. Alderweireld jaagde de bal wel langs de muur, maar ook ver naast de goal.

De druk van Real Madrid zakte daarna even weg, maar de negenvoudige winnaar van de Champions League sloeg in de 73e minuut alsnog toe. Het was Higuaín die de bal terugkreeg na een eerdere redding van Stekelenburg en de bal het doel in jaagde.

Daarna kreeg Ajax plotseling nog wat kansen, maar een schot van Emanuelson belandde op de lat en de rebound van Sulejmani werd gekeerd door Casillias. Real liet zich niet van de wijs brengen en bleef vrolijk door aanvallen. Het was dan ook dat onder andere Ronaldo de topvorm nog niet had, anders had de score nog verder op kunnen lopen.