[EL] Uitslag AZ - FC Sheriff Tiraspol

AZ heeft zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League gewonnen. In Alkmaar werd FC Sheriff Tiraspol met 2-1 verslagen.

AZ speelde vandaag zeer slordig, maar kwam in de veertiende minuut toch op voorsprong. De Bulgaarse keeper Stojanov raakte toen de bal kwijt aan Gudmondsson en die tikte de bal simpel binnen.

Aanvankelijk leek de tweede helft beter dan de eerste. Een aanval van AZ met als eindstation Falkenburg leverde naast applaus ook bijna een treffer op maar het bleef 1-0. AZ zakte in het vervolg echter weer weg en leek zelfs de wedstrijd te gaan verliezen.

Sheriff kwam vanuit het niets op gelijke hoogte doordat Moreno een onschuldige voorzet achter zijn eigen doelman Didulica tikte. AZ leefde daarna toch weer wat op en uit een corner scoorde Kew Jaliens zeven minuten voor tijd de 2-1. FC Sheriff probeerde het nog met een slotoffensief maar kwam niet verder dan een slap afstandsschot.