[EL] Uitslag PSV - U.C. Sampdoria

PSV is er niet in geslaagd om de eerste groepswedstrijd in de Europa League te winnen. In eigen huis speelden de Eindhovenaren met 1-1 gelijk. Balázs Dzsudzsák was verantwoordelijk voor de Eindhovense goal. De tegengoal werd in de eerste helft door Cacciatore gemaakt.

PSV had aanvankelijk veel moeite om grip te krijgen op het spel van U.C. Sampdoria, dat vorig seizoen op de vierde plaats in de Serie A eindigde. Na twee gemiste kansen van respectievelijk Ola Toivonen en Orlando Engelaar kwamen de Italianen via Cacciatore op een 1-0 voorsprong.

De Eindhovense fromatie was even van slag, maar wist zich in het vervolg te herpakken en ging op jacht naar de gelijkmaker. Toch bleven echte kansen uit, aangezien de opbouw tot aan de zestien goed ging, maar in het vervolg haperde de motor.

Na de pauze kwamen er wel kansen. Een schot van Dzsudzsák vloog over het doel van U.C. Sampdoria, waarna Marcus Berg en Wilfred Bouma het net ook niet wisten te bollen. Bij deze kansen oogde keeper Curci enigszins zenuwachtig. Diezelfde sluitpost hield zijn hoofd daarna wat koeler en reageerde uitstekend op de schoten van wederom Dzsudzsák en Jeremain Lens.

Ook in de slotfase bleef PSV jagen op de gelijkmaker, waardoor U.C. Sampdoria nauwelijks meer in het spel voorkwam. Het lange wachten werd de thuisploeg in de 90e minuut uiteindelijk beloond met een treffer, die op naam van Dzsudzsák kwam.