Jaliens: "Eindelijk zit het mee"

Kew Jaliens was gisteren de matchwinner in het Europa League-duel tegen Sheriff Tiraspol (2-1). Dat deed niet alleen AZ goed, maar ook Jaliens zelf.

De verdediger, die woensdag zijn 32ste verjaardag vierde, zocht deze zomer tevergeefs naar een nieuwe club. Onder Gerjan Verbeek is hij geen vaste basisspeler. "Ik moet blijven knokken en laten zien dat ik scherp ben", aldus de Rotterdammer tegen de verzamelde media. "Dit doelpunt helpt natuurlijk wel. Dit is iets extra's."

AZ slaagde er in de Eredivisie nog niet in te winnen en was daarom heel blij met de winnende start in Europa. "Het was een zwaarbevochten zege", vervolgt Jaliens. "Eindelijk zit het mee. Als je hier verliest, loop je achter de feiten aan. Dit is een goed begin. In het begin zetten we ze onder druk, maar ze hebben wel kansen gehad. Het is ook een goede ploeg. Vorig seizoen hebben ze niet voor niets van FC Twente gewonnen. We hebben ze zeker niet onderschat."

Na de 1-1 van Sheriff was AZ behoorlijk van slag. "De twijfel sluipt er toch een beetje in als je niet wint. Het vertrouwen zakt weg." Aanvoerder Stijn Schaars sloot zich daarbij aan: "Het resultaat is het belangrijkste. Ik heb nu liever dit dan mooi voetballen en geen overwinning. Na de goal zie dat er een soort deken over de ploeg valt. Dan krijgen we iets over ons van: het zal toch niet weer gebeuren. Je geeft het initiatief weg", verklaarde Schaars. "Hopelijk helpt dit om de weg omhoog te vinden", besloot Jaliens.