Liuzzi: "Heb meer pech dan Sutil"

Force India-coureur Vitantonio Liuzzi heeft zich tegenover ESPN F1 beklaagd dat hij veel meer pech heeft dat teamgenoot Adrian Sutil. Hierdoor was het volgens de Italiaan bijvoorbeeld onmogelijk om in zijn thuisrace in Monza in de punten te eindigen.

Hierdoor heeft Sutil inmiddels vier keer zoveel punten behaald als Liuzzi. Beide coureurs vergelijken is volgens de Italiaan dan ook onmogelijk. "Ik wil niet klinken alsof ik altijd overal excuses voor probeer te zoeken, maar Adrian heeft meer geluk gehad dan ik. Ik weet dat Force India altijd probeert om beide auto’s dezelfde afstelling te geven, maar ik heb veel problemen met mijn auto gehad die Adrian niet had. Dat is duidelijk in de data te zien en dat heeft natuurlijk effect gehad op onze rondetijden."

"Je kunt zo in de data terugvinden waar het hem in zat dat ik tijd verloor. Jammer genoeg zien de meeste mensen alleen maar de tijdlijst en de verschillen tussen de coureurs, zonder het verhaal erachter te kennen," zei de Italiaan die voor Singapore weer goede hoop heeft. "Ik denk niet dat het circuit goed bij onze auto past, maar ik houd van het circuit en het is een race waarin je nooit opgeeft, omdat er van alles kan gebeuren dat het verloop van de race door de war gooit."