[WTCC] Coronel baalt van team

Tom Coronel leek in Valencia een goed weekend in het World Touring Car Championship tegemoet te gaan dankzij snelle tijden in de vrije trainingen en een zesde tijd in de kwalificatie, maar dankzij het SUNRED-team moest de motor van de auto van de Nederlander gewisseld worden en start hij morgen pas als zestiende.

"Het ging heel goed, ik was blij met de auto. Derde startrij dacht ik, tot ik me weer realiseerde dat ik morgen van de achtste rij mag starten," zei Coronel die voordat het weekend begon al wist dat hij tien plaatsen terug moest op de grid. "Het is een drama. Ik zit er het hele weekend al bij, de auto voelt erg goed aan. En dan krijg je dit. Op vrijdag hoorde ik dat het mis was gegaan tijdens de shakedown. Normaal doe ik die, maar nu zat er iemand anders in de auto. Dat vind ik nog het ergste, dat door andermans toedoen mijn motor kapot gaat."

Het SUNRED-team liet André Couto gisteren een afstand van 70 kilometer rijden als voorbereiding op zijn thuisrace in Macau. Normaal rijden de bolides als shakedown slechts drie ronden. Coronel kreeg dan ook na afloop excuses van het team aangeboden. De Nederlander moet zich morgen een weg naar voren rijden in de eerde race. "Op deze baan is het vreselijk lastig om in te halen. Dus het wordt een beetje duwen, een beetje leunen. Dan kijken we wel hoever ik kom."