[WvdW] Uitslag Feyenoord - Ajax

Feyenoord is er niet in geslaagd om De Klassieker van Ajax te winnen. In de eigen Kuip gingen de Rotterdammers met 2-1 onderuit. De doelpunten werden gemaakt door André Bahia (Feyenoord), Siem de Jong en Mounir El Hamdaoui (beide Ajax).

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Luis Suárez. In de derde minuut schoof de Uruguayaan de bal voor het doel van Rob van Dijk langs. Aan de andere kant moest Maarten Stekelenburg voor de eerste keer naar het gras, nadat Luc Castaignos gevaarlijk dichtbij het doel van de Amsterdammers kwam.

Na de eerdergenoemde twee mogelijkheden leek het aantal kansen af te nemen. Het spel golfde op en neer, waarbij beide ploegen regelmatig aan de bal waren, maar niet gevaarlijk werden. Uiteindelijk zorgde Mounir el Hamdaoui voor een speldenprikje, maar de poging van de voormalig aanvaller van AZ was té onzuiver. Ook Suárez probeerde het enkele minuten later eens. Hij stuitte echter op de vuisten van Van Dijk.

Na bijna twintig minuten wedstrijd werd een doelpunt van Fedor Smolov afgekeurd. De aanvaller van Feyenoord liep buitenspel. In het vervolg liep het niveau van het duel wat terug. Waar Ajax in het eerste kwartier naar hartelust voetbalde, zakte dit enigszins weg en kreeg Feyenoord zowaar een paar mogelijkheden. Vijf minuten voor tijd trof Ajax dan eindelijk doel. Een fout in de verdediging van de Rotterdammers leidde treffer van Siem de Jong in.

Ook na de thee was de eerste kans voor Ajax. Deze keer was het El Hamdaoui, die het houtwerk raakte. Aan de andere kant was Tim de Cler dichtbij een treffer. De verdediger van Feyenoord stuitte echter op Stekelenburg. Daarna was het echter weer Ajax dat de klok sloeg. Suárez (paal) en De Jong (over) waren dichtbij een doelpunt, waar de Rotterdammers steeds meer in de problemen leken te komen.

Uiteindelijk slaagde El Hamdaoui er toch in om te scoren, nadat hij de buitenspelval van Feyenoord wist te omzeilen. Na deze goal probeerde De Cler de Rotterdammers bij de hand te nemen, kwam in de buurt van het doel, maar miste scherpte. Uiteindelijk was invaller Ruben Schaken het gevaarlijkst, maar werkte de bal over het doel van de Ajacieden, die tegenover deze kans een aantal counters plaatsten. Hier kwam echter geen doelpunt uit voort.

In de slotfase bleek dat drie keer toch scheepsrecht is. Na twee afgekeurde doelpunten maakte André Bahia in de 81e minuut eindelijk raak te schieten. Het vervolg was enerverend met hier en daar een paar opstootjes. Tussendoor werd er ook nog gevoetbald en was Leroy Fer nog dichtbij een treffer. In de blessuretijd was Ajax nog dichtbij de 3-1, maar deze kwam er niet meer