'F1-plannen Epsilon bleken luchtkasteel te zijn'

De autosportfederatie FIA besloot begin deze maand het dertiende gridslot voor het Formule 1-seizoen 2011 open te laten. Zowel Jacques Villeneuve/Durango als Epsilon Euskadi kregen nul op het rekest. Het Italiaanse 422race.com beweert dat de plannen van laatstgenoemde team slechts een luchtkasteel waren.

Epsilon liet zich van de meest serieuze kant zien door te claimen dat er al een ontwerp was en er al windtunneltesten waren geweest. 422race.com meent te weten dat er wel een test uitgevoerd is, maar dat het een oude Formule Renault-bolide betrof die slechts op enkele punten aangepast was. Daarnaast zouden de Formule 1-plannen uit de koker van Spaanse studenten zijn gekomen. Bovendien zou er veel minder budget voor het project zijn geweest dan wordt beweerd.

De plannen rond een mogelijke fusie met Hispania Racing zouden er bovendien helemaal niet zijn geweest. In plaats daarvan lijkt HRT in zee te gaan met Servische en Tsjechische investeerders om zo een technologische deal met Toyota te kunnen sluiten. Eén van die investeerders zou Zoran Stefanovich zijn die eerder nog beweerde geen plannen meer in de Formule 1 te hebben.