Contractverlenging Sneijder voorlopig van de baan

Wesley Sneijder is er met Inter nog niet uitgekomen over een nieuw contract. Speler en club zijn er over de financiën niet uitgekomen. Sneijder heeft momenteel een contract tot medio 2013 en de speler en club willen het contract verlengen tot 2015.

"Maar we komen er financieel niet uit", aldus Søren Lerby, zaakwaarnemer van Sneijder. "De onderhandelingen zijn afgebroken en die worden alleen hervat als Inter een opening biedt."

"Wesley was na de verloren WK-finale erg gewild in heel Europa", zo gaat Lerby verder. "Maar hij had het naar zijn zin in Italië en bij Inter, vond dat hij de club niet na één jaar de rug kon toekeren en was gevleid door de uitspraken van eigenaar Massimo Moratti, die hem de leider vond voor de komende jaren."

Inter komt de gemaakte afspraken vooralsnog niet na. "Er werd Wesley een supersalaris in het vooruitzicht gesteld, waarbij hij een torenhoge gelimiteerde afkoopsom voor lief zou nemen. Helaas komt Inter die eerdere woorden nu niet na."

Een vertrek is volgens Lerby niet uitgesloten. Een terugkeer naar Real Madrid en daarbij de hereniging met José Mourinho is een optie. "De houding van de club geeft hem een onrustig gevoel. En dat wordt nog eens versterkt door de interesse van Real Madrid. Iedereen weet dat José Mourinho en Wesley een heel bijzondere relatie hebben. En via de mobiele telefoon en sms wordt steeds vaker gevraagd hoe hij tegenover een terugkeer naar Madrid staat. Real wil daar serieus werk van maken."

In 2009 mocht Sneijder vertrekken uit Madrid. Er was daar geen toekomst voor hem weggelegd. "Maar door de komst van Mourinho is alles nu anders. Bovendien komt Wesley - na het winnen van drie prijzen met Inter en het bereiken van de WK-finale met Oranje - daar nu ook anders binnen. Real Madrid wordt een steeds serieuzere optie."