Coronel hoopt op nieuw contract in WTCC

Als het aan Tom Coronel ligt rijdt hij ook volgend seizoen in het World Touring Car Championship. Momenteel rijdt de Nederlander voor SUNRED en wil bij het team op korte termijn graag zijn contract verlengen.

"Er valt op dit moment helaas nog niks over te zeggen. In het toerwagenkampioenschap werk ik met dienstverbanden van een jaar. Iedere winter ben ik dus weer werkloos en dat is telkens weer even een rotgevoel. Ik heb dus liever morgen dan overmorgen duidelijkheid, maar we moeten nog even alle gesprekken afwachten," zei Coronel tegen NUsport.

"Als het aan mij ligt dan blijf ik gewoon voor SEAT rijden," zei de coureur die noch van merk, noch van raceklasse wil veranderen. "Mijn prioriteit ligt bij de WTCC. Dat doe ik al tien jaar en daar hoor ik thuis. Mijn teamgenoot Tarquini, misschien wel de beste coureur van allemaal, is al 46. Wie weet ga ik ook zo lang door."

Coronel bezet in het WTCC-kampioenschap momenteel de achtste plaats. Yvan Muller leidt het kampioenschap met de races in Japan en Macau nog te gaan.