Hamsik verlengt bij Napoli tot 2015

Marek Hamsik heeft zijn toekomst verbonden aan Napoli. De Slowaakse international heeft zijn contract bij de Italiaanse middenmoter tot 2015 verlengd. Zijn verbintenis liep aan het einde van dit seizoen af. Hamsik speelde twee weken geleden nog een half uur mee in het Europa League-duel met FC Utrecht, dat in 0-0 eindigde.

"Ik heb altijd gezegd dat ik me goed voel bij de club", zegt de 23-jarige middenvelder op de clubwebsite. "We zijn met een project bezig en hopen in de toekomst grootste dingen te bereiken." Ook voorzitter Aurelio de Laurentiis is enthousiast. "Ik ben blij dat Marek zich heeft verbonden aan de club. Dat bewijst dat hij mee wil groeien met de club."

Hamsik werd door Napoli in de zomer van 2007 gekocht van Brescia. Die club had het talent al op 17-jarige leeftijd overgenomen van Slovan Bratislava. Diverse topclubs uit de Serie A hadden Hamsik afgelopen zomer op het oog, maar de club waar Diego Maradona halverwege jaren tachtig furore maakte, weigerde hem te laten gaan. Dit seizoen stond hij alle wedstrijden in de basis.

Hamsik heeft zich ook bij de nationale ploeg opgewerkt tot een steunpilaar. Hij was met Slowakije op het WK in Zuid-Afrika nog tegenstander van het Nederlands elftal. Oranje won in de achtste finale met 2-1. Hamsik speelde tot dusver 39 interlands.