Uitslagen Eredivisie speelronde 7

Dit weekend werd in de Eredivisie de zevende speelronde afgewerkt. De gehele top 4 speelde in onderlinge duels gelijk, FC Twente tegen Ajax werd 2-2, PSV tegen FC Groningen werd 1-1.

FC Groningen heeft PSV zaterdagavond op het nippertje twee punten door de neus geboord. In Eindhoven werd het 1-1. PSV was overduidelijk de betere ploeg maar verzuimde om dat uit te drukken in doelpunten. Koevermans, als vervanger van de geschorste Berg, Afellay en Dzsudzsák hadden al in de eerste helft meerdere kansen op een doelpunt, maar faalden allen. In de tweede helft werd het veldoverwicht van PSV wat minder, en juist toen kwam de formatie van Fred Rutten op voorsprong, Toivonen maakte met een mooi afstandsschot de 1-0. PSV leek af te stevenen op een magere overwinning, want FC Groningen kwam er nauwelijk aan te pas. Tot de 88e minuut, uit een ingooi kopte Engelaar namens PSV de bal weg, maar vanaf de rand 16 nam García de bal in één keer uit de lucht en verdween de bal in de bovenhoek van het Eindhovense doel: 1-1. Ondanks verwoede pogingen van PSV om er alsnog een overwinning uit te slepen bleef het bij het gelijkspel.

Rasmus Elm heeft zijn ploeg AZ zaterdagavond een 1-0 zege op FC Utrecht bezorgd. Het doelpunt viel in de 43e minuut uit een vrije trap. Daarvoor had AZ al enkele kansen gehad maar die werden of gepakt door Utrecht-keeper Vorm, of slecht afgewerkt. In de tweede helft was het duel matig van beide kanten en werd er niet meer gescoord. Voor AZ was het pas de tweede zege van het seizoen, na de 1-0 zege op N.E.C. vorige week. Door de zege passeert het nu FC Utrecht, beide ploegen hebben negen punten, maar AZ heeft een beter doelsaldo (-1) dan Utrecht (-2).

Het zit Feyenoord niet mee, nadat het afgelopen woensdag in de KNVB beker vroegtijdig werd uitgeschakeld door Roda JC Kerkrade door penalties, werd er vandaag voor de derde maal op rij in de Eredivisie verloren. N.E.C., het oude team van Feyenoord-trainer Mario Been, was in De Goffert met 3-0 te sterk. N.E.C. was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar wist voor rust slechts eenmaal te scoren: Schöne maakte in de 19e minuut de 1-0. Na rust werd Feyenoord iets sterker, maar toch bleven de betere kansen voor N.E.C. Feyenoord-keeper Van Dijk bracht een aantal maal goed redding, maar in de slotfase kon hij niet voorkomen dat Ten Voorde en Nuytinck de 2-0 en 3-0 aantekenden. Feyenoord is door de nederlaag gezakt naar de dertiende plaats.

ADO Den Haag versloeg gisteravond Heracles Almelo met 3-2 en steeg daardoor naar de zesde plaats. Vitesse wist voor het eerst sinds de komst van Merab Jordania een wedstrijd in de Eredivisie te winnen, Excelsior werd met 0-2 verslagen. Willem II verloor voor de zevende maal deze competitie, en staat met nul uit zeven troosteloos onderaan. De Tilburgers evenaarden een negatief Eredivisie-record, ze verloren nu al veertien maal op rij (met zeven van vorig seizoen) in de Eredivisie, net als De Volewijckers in 1962/1963. In een heuse zespuntenwedstrijd versloeg VVV-Venlo De Graafschap met 1-0